VIJF VEELGESTELDE VRAGEN

over mijn coaching

Als je dit leest, dan zeer waarschijnlijk wel, maar het hangt soms wel af van de situatie waar je momenteel in zit.

Want als blijkt dat er sprake is van een medische oorzaak of een (hele) sterke invloed van medische of psychiatrische factoren, dan is het beter dat je eerst wordt doorverwezen naar een arts of een andere specialist.

Heb je twijfels? Neem dan contact met me op, zodat we samen kunnen kijken of je in aanmerking komt voor mijn coaching en wat het beste bij je past!

Een coachingstraject duurt minimaal 5 maanden, die je daarna maandelijks kunt verlengen als je dat wilt.

De totale duur van een coachingstraject heb je hierdoor helemaal zelf in de hand. Ik heb mensen die na een aantal maanden stoppen, maar ook mensen die al langer dan een jaar door mij worden gecoacht.

In mijn praktijk is gebleken dat veel mensen zo’n > 9 maanden (of zelfs langer) nodig hebben om écht blijvende veranderingen aan te brengen in hun leven.

Ik geloof niet in snelle oplossingen of een quick fix voor je (jarenlange) probleem.

Gedragsverandering is een wetenschap en mijn vak geworden, omdat het kunnen doorzetten en het op de lange termijn volhouden iets is waar wij mensen behoorlijk slecht zijn.

Uit mijn ervaring en uit vele onderzoeken blijkt dat korte leefstijlinterventies en coachingstrajecten van een paar maanden zelden zorgen voor een blijvend resultaat. Zeker als je te veel of te snel wilt en niet de juiste motivatie hebt en het op de verkeerde manier aanpakt.

Bijna iedereen valt hierdoor terug in zijn oude patronen en bij mensen die te ver onder de streep leven komt er na een aantal maanden pas ruimte voor onderliggende oorzaken en emotionele (en/of traumatische) shit.

Dat gezegd, begrijp ik heel goed dat het voor sommige mensen in best een flinke investering kan zijn en we niet kunnen voorspellen wat er in ons leven gebeurt.

Dus mocht je ergens tegenaan lopen en, om welke reden dan ook, direct willen stoppen met een traject, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven en samen met mij bespreken.

De prijs van een 1-op-1 coachingstraject hangt af van je hulpvraag, je persoonlijke situatie en de duur van een traject. *

Maar ik ben eerlijk gezegd geen fan van het stellen van deze vraag. Want ‘Wat kost het?’ is een vraag die vooral gericht is op de korte termijn en voortkomt uit gedachten van schaarste en een gebrek.

Dit is ook logisch, omdat wij mensen veel gevoeliger zijn voor wat we kwijtraken (‘loss aversion’), dan voor wat het ons (eventueel) in de toekomst zou kunnen opleveren.

Met andere woorden: we blijven liever vasthouden aan dat wat we nu hebben (=veiligheid), dan dat we iets opgeven voor iets dat we later misschien wel nooit zullen krijgen (=onzekerheid).

Een schaarste-mindset zien wij voortdurend terug bij mensen die onder de streep leven en niet vitaal zijn. En dit is waarom een coachingstraject zo waardevol kan zijn!

Wanneer we in een overleefstand staan en veel negatieve stress hebben, dan leggen we, hoewel begrijpelijk, onze focus op de verkeerde dingen en hebben moeite met het maken van de juiste keuzes.

Vanuit deze zogenaamde ‘stresstunnel’ zijn we niet meer in staat om oplossingen en mogelijkheden te zien die uiteindelijk bijdragen aan onze gezondheid of goed zijn voor ons langere termijn geluk!

* Kun je vanwege de huidige omstandigheden in de wereld niet veel betalen? Laat het me weten: ik denk graag met je mee!

Juist! Vraag nooit wat iets kost, maar wat het je uiteindelijk OPLEVERT.

Ja, ik heb deze fout in het verleden ook regelmatig gemaakt, maar dit is een veel betere vraag die ervoor zorgt dat je stappen gaat zetten richting waardevolle veranderingen in je leven.

Het zal ongemakkelijk (en soms zelfs pijnlijk en emotioneel) zijn in het begin, maar gun jezelf dit veranderproces.

De nieuwste IPhone of die ene zonvakantie is leuk en kan, tot op zekere hoogte, best waardevol zijn. Maar wat heb je daar over 3 of 5 of 10 jaar nog aan?

Waarom niet een keer investeren in jezelf en in het ontwikkelen van je kennis, je vaardigheden en in je persoonlijke groei? Wat zou dat je kunnen opleveren voor de rest van je leven?

‘Succes is een keuze’ is echt onzin en er bestaat geen ‘one size fits all’ of een ‘garantie voor succes’, maar hoe jij in het leven staat en hoe je omgaat met wat er op je af komt, daar kun je wél controle over hebben.

Ook zijn er zoals gezegd een aantal fundamentele principes die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je leven in positieve zin verandert.

Is het simpel? Ja dat is het. Is het eenvoudig? Absoluut niet!

Ik weet als geen ander hoe lastig (maar ook hoe waardevol) het is om dingen te veranderen en uit je comfortzone te stappen, maar dit kost je wel tijd en energie en zorgt voor de nodige weerstand in jezelf en uit je omgeving.

Ik help je hierbij en loop met je mee door het hele proces.

Wat ik je kan garanderen, is dat je hoe dan ook jezelf beter leert kennen, waardevolle inzichten zal krijgen en nieuwe vaardigheden leert waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Wat is dit je waard? Doe jij die investering en gun jij het ‘je toekomstige zelf’?

Laten we dan kennismaken en plan een gesprek met mij in!