Moeite met relaties

Leestijd: 2 minuten

Ik ben sinds een aantal maanden weer aan het daten.

En man, man, man, ik kom daarin weer van alles bij mezelf tegen. Oude emoties en patronen die ik ook uit eerdere relaties ken.

Hoewel ik inmiddels al behoorlijk wat innerlijk werk heb gedaan, moet ik eerlijk bekennen, dat wanneer het gaat om intieme en romantische relaties, ik daar nog steeds geen ster in ben.

(In dat opzicht kan ik beter blijven zingen)

Een van de belangrijkste redenen waarom veel mannen moeite hebben in relaties is, omdat hun relatie met het vrouwelijke gewond is.

Het is iets waar veel mannen die ik begeleid mee worstelen. Het is het resultaat van een diepe vaderwond.

Wanneer een man geen gezond en aanwezig mannelijk rolmodel heeft (gehad), zal hij zoeken naar een gevoel van veiligheid en erkenning in het vrouwelijke.

Omdat hij zich nooit veilig voelde bij een belichaamd mannelijk rolmodel, sluit hij zijn innerlijke vrouwelijkheid af.

Dit blokkeert de stroom van liefde en verhindert hem om de schoonheid en van het leven te ontvangen. En dit leidt altijd tot ellende.

Wanneer we geen contact meer kunnen maken met onze interne bron van zachtheid en zorgzaamheid, dan wordt het externe vrouwelijke, de enige manier om liefde te voelen.

1) Het legt veel te veel stress en verantwoordelijkheid op de vrouw.

2) Het keert de polariteit om, omdat het vrouwelijke van nature verlangt naar stabiliteit en innerlijke zekerheid van het mannelijke.

Hoe meer een man vastzit in deze dynamiek, hoe meer hij vrouwen of een partner zal afstoten.

Niet omdat ze niet geïnteresseerd zijn,  maar omdat wanneer we te behoeftig, te aanhankelijk worden, het de natuurlijke reactie van hen is om afstand te nemen, om zichzelf emotioneel te beschermen.

Deze afwijzing en het gevoel van verlating kunnen de innerlijke gevoelens van onzekerheid en onveiligheid bij een man nog meer versterken, wat dit patroon nog verder versterkt.

Voor veel mannen zijn vrouwen de ultieme drug geworden.

Een manier geworden om bevestiging te krijgen en een kortstondig gevoel van veiligheid. Om daarna weer te crashen en opzoek te gaan naar de volgende hit.

Maar de oplossing zit hem nooit in het externe, maar in het helen van onze relatie met het vrouwelijke, in ons en in het loslaten van oude trauma’s en onze eigen emotionele shit.

Om niet langer meer te vluchten en weg te rennen voor pijnlijke en diepe emoties zoals rouw, woede en verdriet onder ogen te zien.

Om dichterbij onszelf te komen en het vertrouwen en de veiligheid in onszelf te vinden.

Nee, dit is zeker niet gemakkelijk, maar ik kan je garanderen dat het al je relaties ten goede zal komen.

De oplossing is niet buiten onszelf te vinden en ik blijf dit herhalen:

“Healing happens by feeling. And the way out is through it!”


Vind je dit artikel interessant?
Download dan net als 3500+ anderen mijn e-book en ontvang meer inzichten van mij in je mail!LEON NAN
Vitaliteitscoach en mentor voor mannen die standvastig willen zijn en meer zelfbewust en lichter willen leven.


Hulp nodig?

Wil jij meer rust in je hoofd, energie in je lijf en zin in je dagen? Then let’s talk! Klik hieronder en plan direct een vrijblijvend gesprek.