Kerstverlichting

Leestijd: 2 minuten

Als je al een tijdje op mijn maillijst staat of mij volgt op social media, dan weet je inmiddels dat er een aantal thema’s zijn die regelmatig terugkomen in mijn coaching en in de artikelen die ik schrijf.

Het gaat vaak over deze twee principes: verbinding en verlichting.

Wij mensen hebben namelijk andere mensen nodig om te kunnen overleven en volgens mij willen we ook allemaal een (ver)licht leven, waarbij we zin hebben in onze dagen en niet de hele tijd overlopen van de stress.

Verbinding is dé voorwaarde voor een vitaal en lichter leven. Daar kunnen we niet omheen.

Als puber dacht ik dat mijn problemen heel uniek waren en dat ik mijn ellende helemaal alleen moest oplossen en daarvoor niemand nodig had.

Ik was een eigenwijs mannetje die vooral vond dat hij geen hulp verdiende en zijn problemen zelf moest fixen en altijd alles alleen moest doen.

Maar zo wijs was die jongen niet.

Zelfs een behoorlijke introverte gast als ik, die heel graag op zichzelf is (en soms dagenlang geen mens kan spreken – en dat prima vind), heeft behoefte om gezien te worden en zijn verhaal kwijt te kunnen.

Steun krijgen van een partner, vrienden, familie of collega’s geeft ons een gevoel van veiligheid en maakt ons mens.

Voor mij is familie onmisbaar in mijn leven. Hier heb ik ook heel bewust over nagedacht, toen ik jaren geleden aan de andere kant van de wereld zat: “Ga ik hier wonen of blijf ik dichterbij?”

Ik koos voor het laatste, omdat ik niet zo ver van mijn ouders wil zijn en je weet nooit hoeveel tijd je nog met je ouders hebt.

Mijn vader is inmiddels 81 jaar en hoewel de beste man ontzettend fit en vitaal is, kan het zomaar zijn dat het aantal kerstmissen die hij nog kan vieren, op slechts twee handen te tellen is.

De onvoorwaardelijke liefde en de steun, die ik van mijn familie krijg, daar ben ik ontzettend dankbaar voor en gun ik iedereen.

Maar voor veel mensen is dit helaas niet het geval.

Zij zitten vast in moeilijke relaties, met veel pijn en drama als gevolg. Die hebben geen verbindende, maar destructieve relaties en daar worden je dagen heel donker van.

Hoe is dat voor jou? Hoe donker is jouw omgeving? Heb jij de juiste mensen naast je staan?

Heb jij een veilige en liefdevolle connectie met de mensen om je heen of heeft dit jaar je op een pijnlijke manier iets duidelijk gemaakt en is het tijd om weg te gaan?

Ga dan op zoek naar échte verbinding. Dan krijg je die verlichting er vanzelf bij.

Merry Christmas!


Vind je dit artikel interessant?
Download dan net als 3500+ anderen mijn e-book en ontvang meer inzichten van mij in je mail!LEON NAN
Vitaliteitscoach en mentor voor mannen die standvastig willen zijn en meer zelfbewust en lichter willen leven.


Hulp nodig?

Wil jij meer rust in je hoofd, energie in je lijf en zin in je dagen? Then let’s talk! Klik hieronder en plan direct een vrijblijvend gesprek.