Kerstverlichting

Leestijd: 2 minuten

Als je al een tijdje op mijn maillijst staat of volgt op social media, dan weet je inmiddels dat er een aantal thema’s zijn die regelmatig terugkomen in mijn coaching en in de artikelen die ik schrijf.

Het gaat vaak over deze twee principes: verbinding en verlichting.

Wij hebben namelijk andere mensen nodig om te overleven en volgens mij willen we ook allemaal een leuk en licht leven, waarbij we zin hebben in onze dagen, dingen doen die we graag willen doen en niet blijven rennen en overlopen van de stress.

Wat ook in ons ‘mens zijn’ zit, is dat we heel graag speciaal zijn en tot die ene uitzondering behoren, maar uiteindelijk zijn we helemaal niet zo verschillend en hebben we veel meer met elkaar gemeen.

Als puber dacht ik dat mijn problemen heel uniek waren en dat ik die alleen moest oplossen en dat ik verder niemand nodig had.

Ik was de kampioen in lekker eigenwijs doen, maar zo wijs was ik dus (nog) niet en ik ben (blijkbaar) toch ook een mens.

Zelfs een behoorlijke introverte gast zoals ik, die heel graag op zichzelf is (en soms dagenlang geen mens kan spreken –en dat prima vind), heeft behoefte om gezien te worden en zijn verhaal kwijt te kunnen.

Steun en erkenning krijgen van een partner, vrienden, familie of collega’s geeft ons een gevoel van veiligheid en maakt ons mens.

Voor mij is familie echt onmisbaar in mijn leven.

Hier heb ik ook heel bewust over nagedacht, toen ik jaren geleden aan de andere kant van de wereld zat: “Ga ik hier wonen of blijf ik dichterbij?”

Ik koos voor het laatste, omdat ik niet zo ver van mijn ouders wil zijn en je weet nooit hoeveel tijd je nog met je ouders hebt.

Mijn vader is inmiddels 81 jaar en hoewel de beste man ontzettend vitaal is, kan het zomaar zijn dat het aantal kerstmissen die hij nog kan vieren, op twee handen te tellen is….

Ik heb door mijn werk in de horeca en door het vele reizen behoorlijk wat kerstmissen met mijn familie gemist, maar nu kijk ik daar toch iets anders tegenaan.

De onvoorwaardelijke liefde en de steun die ik van mijn familie krijg, daar ben ik ontzettend dankbaar voor en gun ik iedereen.

Voor veel mensen is dit helaas niet het geval. Zij zitten vast in moeilijke, traumatische relaties, met ontzettend veel pijn en drama als gevolg.

Die hebben geen verbindende, maar destructieve relaties en daar worden je dagen heel donker van.

Hoe is dat bij jou?
Hoe donker is jouw omgeving?

Heb jij een veilige en liefdevolle omgeving of heeft dit jaar je op een pijnlijke manier iets duidelijk gemaakt en is het tijd om weg te gaan?

Ga dan op zoek naar échte verbinding in je leven. Dan krijg je die verlichting er vanzelf bij.

Merry Christmas!


Vind je dit artikel interessant?
Download dan net als 1500+ anderen mijn e-books en ontvang meer inzichten van mij in je mail!Leon Nan
Vriend en vijand voor mannen die een bewust leven willen leiden en onder alle omstandigheden standvastig willen zijn.


Meer jezelf zijn?

Wil je meer zin in je dagen en standvastig in het leven staan? Then let’s talk! Doe de gratis intake en plan direct een gesprek.