Kerstverlichting

Leestijd: 2 minuten

Als je al een tijdje op mijn maillijst staat of volgt op social media, dan weet je inmiddels dat er een aantal thema’s zijn die regelmatig terugkomen in mijn coaching en in de artikelen die ik schrijf.

Het gaat vaak over deze twee principes: verbinding en verlichting.

Wij hebben namelijk andere mensen nodig om te overleven en volgens mij willen we ook allemaal een (ver)licht leven, waarbij we zin hebben in onze dagen, dingen doen die we graag willen doen en niet de hele tijd overlopen van de stress.

Als puber dacht ik dat mijn problemen heel uniek waren en dat ik mijn ellende alleen moest oplossen en daarvoor niemand nodig had.

Ik was dé kampioen in eigenwijs zijn en vond dat ik geen hulp verdiende en altijd alles zelf moest doen. Maar zo wijs was ik niet.

Zelfs een behoorlijke introverte gast als ik, die heel graag op zichzelf is (en soms dagenlang geen mens kan spreken – en dat prima vind), heeft behoefte om gezien te worden en zijn verhaal kwijt te kunnen.

Steun krijgen van een partner, vrienden, familie of collega’s geeft ons een gevoel van veiligheid en maakt ons mens.

Voor mij is familie onmisbaar in mijn leven. Hier heb ik ook heel bewust over nagedacht, toen ik jaren geleden aan de andere kant van de wereld zat: “Ga ik hier wonen of blijf ik dichterbij?”

Ik koos voor het laatste, omdat ik niet zo ver van mijn ouders wil zijn en je weet nooit hoeveel tijd je nog met je ouders hebt.

Mijn vader is inmiddels 81 jaar en hoewel de beste man ontzettend vitaal is, kan het zomaar zijn dat het aantal kerstmissen die hij nog kan vieren, op slechts twee handen te tellen is.

De onvoorwaardelijke liefde en de steun, die ik van mijn familie krijg, daar ben ik ontzettend dankbaar voor en dat gun ik iedereen.

Voor veel mensen is dit helaas niet het geval. Zij zitten vast in moeilijke relaties, met veel pijn en drama als gevolg. Die hebben geen verbindende, maar destructieve relaties en daar worden je dagen heel donker van.

Hoe is dat voor jou?
Hoe donker is jouw omgeving?

Heb jij een veilige en liefdevolle connectie met de mensen om je heen of heeft dit jaar je op een pijnlijke manier iets duidelijk gemaakt en is het tijd om weg te gaan?

Ga dan op zoek naar échte verbinding in je leven. Dan krijg je die verlichting er vanzelf bij.

Merry Christmas!


Vind je dit artikel interessant?
Download dan net als 2500+ anderen mijn e-book en ontvang meer inzichten van mij in je mail!Leon Nan
Vriend en vijand voor verdwaalde mannen die bewuster willen leven en meer standvastig willen zijn.


Hulp nodig?

Wil jij meer rust in je hoofd, energie in je lijf en zin in je dagen? Then let’s talk! Klik hieronder en plan direct een vrijblijvend gesprek.