WORD WIE JE BENT

Welkom zoeker! Dit is je eerste stap op weg naar verandering en de zoektocht naar jezelf. Maar wie ben jij eigenlijk? Wie wil jij zijn en wat wil het leven eigenlijk van jou? Dit zijn geen makkelijke vragen om te beantwoorden.

Want je behoefte aan verbinding en erkenning van anderen heeft ervoor gezorgd dat je niet (meer) jezelf kunt zijn en een rol gaan spelen die niet (meer) bij je past.

“Je bent niet aan het leven, maar aan het overleven en wordt door anderen geleefd!”

Het leven lijkt hierdoor bijna een onmogelijke opgave: je dagen zitten vol, je hoofd is onrustig, de spanning die jaagt door je lijf en je zoekt voortdurend naar meer tijd en energie.

Het is daarom tijd om terug te gaan naar die creatieve bron van waaruit alles ontstaat.

We gaan terug naar wie je (in essentie al) bent, je oude waarden loslaten en van daaruit (her)ontdekken wie je wilt zijn en waar je voor staat. Het is tijd om je eigen leven te gaan leven en het een andere wending te geven: want dat is wat het leven van je vraagt.

“Existence wants you to be you”
— Osho


HET DOEL VAN HET LEVEN IS LEVEN

Vele Oosterse wijsgeren, Oude Romeinen en Griekse filosofen waren het er millennia geleden al over eens dat het in het leven nooit gaat om het einddoel, maar altijd om de weg er naar toe. Sterker nog: het pad is de weg en het leven is geen race met een beloning aan het eind.

In onze huidige westerse samenleving hebben we dit totaal omgedraaid met onze onverzadigbare drang naar meer (geld, status, spullen, etc.), onze gigantische overconsumptie en het eindeloze ‘streven naar succes’.

Mensen die het omdraaien, gaan in tegen de wetten van de natuur en als jij als mens gaat bedenken dat jij het beter weet en vanuit jouw ego allemaal doelen gaat stellen die niet in lijn liggen met wie je écht bent, dan word je daar absoluut niet vitaler van.

“The journey is the destination”

Geen enkele reis begint zonder richting en een goed kompas, want anders dobber je maar een beetje doelloos rond en heb je geen idee wat je moet doen. Daarom gaan we tijdens een coachingstraject aan de slag met een aantal duidelijke principes en fundamentele pijlers voor een leven met minder stress, meer flow en meer energie!

ellen-review

“Wat ik niet door had en pas tijdens mijn coachingstraject ontdekte: ik had te veel stress. Leon heeft me laten inzien dat dingen in mijn leven ook anders kunnen, zodat er minder stress is en je daardoor weer de controle kan nemen over je leven.”

– Ellen Smeijer

VERBINDING

In verbinding vind je jezelf

In verbinding zijn met jezelf, met anderen en met de natuur. Want wanneer uit verbinding bent en nergens voor staat, dan ga je steeds meer van jezelf inleveren en heb je geen ruimte om te leven.

VRIJHEID

Verantwoordelijkheid maakt je vrij

Respect voor jezelf, leven volgens je eigen persoonlijke waarden, opkomen voor je eigen autonomie én die van anderen, en 100% verantwoordelijkheid nemen voor je eigen (emotionele) shit!

VAARDIGHEID

Competenties creëren succes

Goed voor jezelf zorgen (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel), variatie en de juiste vaardigheden ontwikkelen zorgen ervoor dat je succesvol(ler) wordt in je werk, in je vrije tijd en in je relaties.

Wanneer deze drie pijlers in lijn zijn, dan ben je vitaal en ben je in staat om meer uit je leven te kunnen halen en een waardevol en zinvol leven te leiden.

marijke-review

“Het luisterend oor van Leon, zijn praktische tips, maar ook kritische blik en gelukkig een gevoel voor humor, hebben geleid tot grote veranderingen. Inmiddels ben ik 30 kilo afgevallen, maar het grootste resultaat vind ik zelf dat ik nu eindelijk voor mezelf zorg en van mezelf hou.”

– Marijke Metselaar

LESS IS MORE

“Learning to live is learning to let go”

— Sogyal Rinpoche

Mijn unieke coachingsmodel is gebaseerd op goed onderbouwde wetenschappelijke theorieën en mijn ervaring en uitgebreide kennis van het lichaam en van de psychologie.

Ja, ik ben (… en misschien vermoedde je dit al…) best spiritueel, maar ik hou niet van een zweverige aanpak en ben iemand die werkt met stevige handvatten die ervoor zorgen dat jij de grootste kans van slagen hebt!

Ook gaan we het hele proces niet moeilijker (of mooier) maken dan het is, want ik hou ook van eenvoud en doe alles het liefst zo effectief mogelijk. ‘Less is more’ is mijn motto en ik ben nu eenmaal een pragmatische minimalist. 😉

Bovendien ga je veel eerder tegen (te) veel weerstand aanlopen, als je alles tegelijk gaat doen, hoe verleidelijk dit ook is. Dit betekent dat we eerst helderheid en focus moeten creëren en van daaruit pas (kleine) stappen nemen in de praktijk.

Eenvoud betekent overigens niet dat iets gemakkelijk is!

Je zal soms lastige keuzes moeten maken en er hard aan moeten werken om ergens verder in te komen. En die last zal je zelf moeten dragen.

“Ik kan je een richting geven
en ben een gids voor je als je het even niet meer (in)ziet”

josse-review

“Leon coacht onvoorwaardelijk
en (ver)oordeelloos met humor en een heldere blik.”

– Josse Beudeker, De Online Meester

HET LEVEN LEERT JE LEVEN

Hoe meer je leert van het leven, hoe meer je eruit kunt halen en hoe vaardiger je wordt.

Wanneer je vastloopt in je leven, dan betekent dit dus niet dat het leven niet klopt (of dat jij zelf het probleem bent), maar dat jij gewoon (nog) niet de juiste vaardigheden hebt.

Je mist de inzichten en competenties en zit vast in je oude patronen en verhalen die je energie wegnemen en je vasthouden waar je nu zit.

Dat is waar we tijdens een coachingstraject met full-focus aan werken.

Skills For Life

 • Beter slapen;
 • Beter bewegen;
 • Beter eten en een gezonde(re) relatie met voeding;
 • Beter kunnen aangeven wat je grenzen zijn;
 • Beter kunnen omgaan met stressgedachten;
 • Beter kunnen omgaan met emoties;
 • Beter kunnen omgaan met je relatie(s);
 • Meer ontspanning en flow aantrekken in je leven;
 • Meer eenvoud en focus in je leven creëren;
 • Meer mentaal weerbaar zijn;
 • Meer zelfvertrouwen;
 • Meer richting in je leven hebben;
 • Meer inzicht in jezelf.

“Voor meer rust in je hoofd, energie in je lijf en zin in je dag!”

DE VIJF VRAGEN

over online coaching

Als je dit leest, dan zeer waarschijnlijk wel, maar het hangt soms wel af van de situatie waar je momenteel in zit.

Want als blijkt dat er sprake is van een medische oorzaak of een (hele) sterke invloed van medische of psychiatrische factoren, dan is het beter dat je eerst wordt doorverwezen naar een arts of een andere specialist.

Heb je twijfels? Neem dan contact met me op, zodat we samen kunnen kijken of je in aanmerking komt voor mijn coaching en wat het beste bij je past!

De totale duur van een coachingstraject heb je uiteindelijk helemaal zelf in de hand. Ik heb mensen die na een aantal maanden stoppen met hun traject, maar ook mensen die al langer dan een jaar door mij worden gecoacht.

Verandering heeft altijd meer tijd nodig dan je denkt. In de praktijk is gebleken dat de meeste mensen zelfs een jaar (of langer) nodig hebben om écht blijvende veranderingen aan te brengen in hun leven.

Momenteel heb ik twee coachingstrajecten: van 5 consulten (5 uur coaching) of 5 maanden, die je vervolgens maandelijks kunt verlengen als je dat wilt.

Ik geloof niet in snelle oplossingen of een quick fix voor je (jarenlange) probleem.

Gedragsverandering is een wetenschap en mijn vak geworden, omdat het kunnen doorzetten en het op de lange termijn volhouden iets is waar wij mensen behoorlijk slecht zijn.

Uit mijn ervaring en uit vele onderzoeken blijkt dat korte leefstijlinterventies en coachingstrajecten van een paar maanden zelden zorgen voor een blijvend resultaat. Zeker als je te veel of te snel wilt en niet de juiste motivatie hebt en het op de verkeerde manier aanpakt.

Bijna iedereen valt hierdoor terug in zijn oude patronen en bij mensen die te ver onder de streep leven komt er na een aantal maanden pas ruimte voor onderliggende oorzaken en emotionele (en/of traumatische) shit.

Dat gezegd, begrijp ik heel goed dat het voor sommige mensen in één keer best een flinke investering kan zijn en niet kunnen voorspellen wat er in ons leven gebeurt.

Dus mocht je ergens tegenaan lopen en, om welke reden dan ook, direct willen stoppen met een traject, dan kun je dit uiteraard altijd aangeven en samen met mij bespreken.

De (corona!) prijs voor een 1-op-1 coachingstraject is momenteel € 299,- voor 5 weken of € 199,- per maand, voor minimaal 5 maanden. *

Maar eerlijk gezegd ben ik geen fan van het stellen van deze vraag. Want ‘Wat kost het?’ is namelijk een vraag die vooral gericht is op de korte termijn en voortkomt uit de gedachte van schaarste en een gebrek.

Dit is ook logisch, omdat wij mensen veel gevoeliger zijn voor wat we kwijtraken (‘loss aversion’), dan voor wat het ons (eventueel) in de toekomst zou kunnen opleveren.

Met andere woorden: we blijven liever vasthouden aan dat wat we nu hebben (=veiligheid), dan dat we iets opgeven voor iets dat je later misschien nooit zullen krijgen (=onzekerheid).

Een schaarste-mindset zien wij voortdurend terug bij mensen die onder de streep leven en niet vitaal zijn. En dit is waarom een coachingstraject zo waardevol kan zijn!

Wanneer we in een overleefstand staan en veel negatieve stress hebben, dan leggen we, hoewel begrijpelijk, onze focus op de verkeerde dingen en hebben moeite met het maken van de juiste keuzes.

Vanuit deze zogenaamde ‘stresstunnel’ zijn we niet meer in staat om oplossingen en mogelijkheden te zien die uiteindelijk bijdragen aan onze gezondheid of goed zijn voor ons langere termijn geluk!

* Wil jij graag met mij aan de slag, maar kun je dit maandelijkse bedrag vanwege de huidige omstandigheden in de wereld niet betalen? Stuur me dan een bericht en ik denk heel graag met je mee!

Juist! Vraag nooit wat iets kost, maar wat het je uiteindelijk OPLEVERT.

Ja, ik heb deze fout in het verleden ook regelmatig gemaakt, maar dit is een veel betere vraag die ervoor zorgt dat je stappen gaat zetten richting waardevolle veranderingen in je leven.

Het zal ongemakkelijk (en soms zelfs pijnlijk en emotioneel) zijn in het begin, maar gun jezelf dit veranderproces.

De nieuwste IPhone of die ene zonvakantie is leuk en kan, tot op zekere hoogte, best waardevol zijn. Maar wat heb je daar over 3 of 5 of 10 jaar nog aan?

Waarom niet een keer investeren in jezelf en in het ontwikkelen van je kennis, je vaardigheden en in je persoonlijke groei? Wat zou dat je kunnen opleveren voor de rest van je leven?

Succes is een keuze’ is echt onzin en er bestaat geen ‘one size fits all’ of een ‘garantie voor succes’, maar hoe jij in het leven staat en hoe je omgaat met wat er op je af komt, daar kun je wél controle over hebben.

Ook zijn er zoals gezegd een aantal fundamentele principes die je kunt toepassen om ervoor te zorgen dat je leven in positieve zin verandert.

Is het simpel? Ja dat is het. Is het eenvoudig? Absoluut niet!

Ik weet als geen ander hoe lastig (maar ook hoe waardevol) het is om dingen te veranderen en uit je comfortzone te stappen, maar dit kost je wel tijd en energie en zorgt voor de nodige weerstand in jezelf en uit je omgeving.

Ik help je hierbij en loop met je mee door het hele proces.

Wat ik je kan garanderen, is dat je hoe dan ook jezelf beter leert kennen, waardevolle inzichten zal krijgen en nieuwe vaardigheden leert waar je de rest van je leven iets aan hebt.

Wat is dit je waard? Doe jij die investering en gun jij het ‘je toekomstige zelf’?

LET’S TALK!

Heb je nog steeds twijfels of vragen? Dat begrijp ik best. So let’s talk!

Stuur me een WhatsApp bericht of plan direct een vrijblijvende coaching call in mijn agenda: ik maak graag kennis met je om te bespreken wat je obstakels zijn en waar ik jou het beste bij kan helpen.

leon-nan-header

INZICHTEN IN JE MAIL

Wil jij meer bewustzijn en minder stress in je leven?

In deze GRATIS GIDS deel ik vier inzichten met je die je mindset en je leven zullen veranderen!

4-inzichten-cover

Geen marketing. Geen spam. Geen gedoe.